Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 20.04.2024, 15:03

Головна » Англійська мова-Per Aspera Ad Astra
1 2 3 4 »
Відбулось нагородження переможців та учасників надзвичайно популярного в Україні серед учнів загальноосвітніх шкіл Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч».  Цьогоріч  у конкурсі взяли участь понад 90 вихованців Теребовлянського профільного ліцею в десяти вікових категоріях: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класи. Переможці та учасники отримали іменні сертифікати, а також цікаві та корисні подарунки. Щиро вдячні усім учням, які взяли участь у конкурсі, та подяка  вчителям за підготовку і проведення.
Category: Англійська мова-Per Aspera Ad Astra | Views: 182 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 03.06.2021 | Comments (0)

Відбувся конкурс-захист науково-дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів. Щороку в конкурсі беруть участь більше сотні юних науковців. 2020 рік не був винятком - на розгляд журі надійшло 85 реферативних робіт з усіх куточків області.
Цьогоріч конкурс проходив у новому форматі – дистанційно на платформах Zoom та Google Meet. Традиційно конкурс відбувався у два етапи: заочне оцінювання реферативних робіт та захист.
Вітаємо 7 молодших вихованців Теребовлянського НВК, які захищали власні дослідження та отримали призові місця:
Семків Олеся - 1 місце, секція «Експериментальна та теоретична фізика», науковий керівник Семків Юрій Ігорович.
Чаплюк Ілля - 2 місце, секція «Англійська мова», науковий керівник Стецько Наталя Богданівна.
Кокайло Віталіна - 2 місце, секція «Зарубіжна література», науковий керівник Білінська Ольга Володимирівна.
Бескупович Максим - 2 місце, секція «Українська мова», науковий керівник Миколаїв Любов Володимирівна
Богомаз Микола - 3 місце, секція «Математика», науковий керівник Колодійчук Любомира Іванівна.
Борис Оксана - 3 місце, секція «Медицина», науковий керівник Лось Ліля Омелян ... Читати далі »

  
Зважаючи на непередбачувану ситуацію у зв'язку з коронавірусом та переходом у дистанційний формат навчання, нагородження переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч» -2019 та Всеукраїнської олімпіади На Урок відбулося цьогоріч.
У конкурсі Гринвіч взяли участь 115 вихованців НВК. Переможці отримали золоті, срібні та бронзові сертифікати, а також цікаві подарунки: еко-сумки, наліпки, різнокольорові пенали.
Щиро вдячні усім учням, які взяли участь у конкурсах, та вчителям, які, незважаючи на складні умови навчального процесу, підготували та провели їх.

25 листопада вихованці 6-8-х класів, а саме, Максим та Іринка Бескуповичі, Чаплюк Ілля, Семків Олеся, Кокайло Віталіна, Борис Оксана, Богомаз Микола, виступили із власними доповідями та презентаціями, які вони підготували до захисту для участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Цьогоріч захист було проведено у новому форматі, он-лайн, у наступних секціях: українська мова, англійська мова, зарубіжна література, медицина, фізика та математика. Слухачами були учні та вчителі Теребовлянського НВК, які мали можливість вийти на прямий зв'язок з доповідачами, поставити запитання виступаючим та активно включитися в обговорення. Дякуємо усім учасникам та їх наставникам Лось Л.О., Стецько Н.Б., Колодійчук Л.І., Білінській О.В, Миколаїв Л.В., Семкову Ю.І. за хорошу підготовку і цікаві доповіді!
Щиро бажаємо учасникам перемог у II - му етапі конкурсу – захисту науково - дослідницьких робіт МАН, який відбудеться 26-27 листопада.

 

Відбувся ІІІ-й етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Цьогоріч він вперше пройшов у новому форматі, дистанційно, протягом 3-х днів. У конкурсі взяли участь понад 100 000 учасників та 9 000 педагогів з усієї країни! Понад 1000 учасників - у фіналі. Церемонія відкриття набрала понад 30 000 переглядів на Facebook та YouTube. Відбувся телеміст із США та Мексикою. 720 педагогів взяли участь в науковій конференції. За постери учасників віддали голоси майже 105 000 людей!

Юні науковці мали можливість публічно спробувати власні сили в он-лайн захисті постерів, дослідницьких проєктів, поспілкуватися з науковцями, отримати рекомендації фахівців, відповісти на запитання учасників.

Пишаємося нашою колишньою ученицею Чайковською Анастасією, яка, будучи вже студенткою, захищала ... Читати далі »

Category: Англійська мова-Per Aspera Ad Astra | Views: 207 | Added by: okcanatom | Date: 15.11.2020 | Comments (0)

1) EdEra https://www.ed-era.com/ - готуйся до ЗНО
2)BeSmart https://besmart.study/ -  Онлайн курси підготовки до ЗНО
3) ЗНО-ОНЛАЙН https://zno.osvita.ua/
+

на каналі YouTube канал «Дніпро ТВ» демонструє уроки з англійської мови (і не тільки)

 

 

17 листопада 2019 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з анлійської мови. Вихованці НВК вибороли такі призові місця:

І місце – Мозиль Анастасія (10 клас)

ІІ місце – Чайковська Анастасія (11 клас)

ІІ місце – Трач Анна (8 клас)

ІІI місце – Томчишин Анастасія (9 клас)

ІІI місце - Майор Юлія (9 клас)

ІІІ місце – Петровська Катерина (8 клас)

Вітаємо переможців та учасників, а також їх наставників Стецько Н.Б., Погорілу О.С., Бурду О.В., Бодак С.В. та Кокайло Н.М. і бажаємо їм подальши ... Читати далі »


30 жовтня в Тернопільському обласному відділенні МАН України відбувся конкурс дослідницьких робіт учнів 6-8 класів, який зібрав 120 юних дослідників із усієї області. 6 молодших вихованців Теребовлянського НВК захищали власні дослідження та отримали призові місця:

Семків Олеся – 1 місце, секція «Фізика», науковий керівник Семків Юрій Ігорович.

Чаплюк Ілля - 1 місце, секція «Англійська мова», науковий керівник Стецько Наталя Богданівна.

Трач Анна - 2 місце, секція «Хімія», науковий керівник Табас Людмила Степанівна.

Стасюк Мар’ян - 2 місце, секція «Математика», науковий керівник Стасюк Леся Ярославівна.

Драгущак Іванна - 2 місце, секція «Біологія», науковий керівник Лось Ліля Омелянівна.

... Читати далі »


У суботу 28 вересня вихованці Теребовлянського НВК, учні 9-10-х класів взяли участь у програмі культурного обміну FLEX -"Програма обміну майбутніх лідерів", яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській родині.

Перший тур конкурсу - це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай його результати відомі в день проведення.

Приємно зазначити, що 6 учнів, Майор Юлія, Скірчак Сергій, Карпець Денис, Чаплюк Тетяна,  Мозиль Анастасія та Гумницький Владислав, пройшли до другого туру, завдання якого - написати три невеликих твори (есе) на задані теми. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією. Очікуємо на позитивний результат і бажаємо подальших перемог!


Мала Академія Наук

Відбувся щорічний шкільний захист конспектів, рефератів та наукових робіт англійською мовою. Тематика робіт була різноманітною, вихованці гімназійних класів виступили із власними доповідями, доповнюючи їх цікавими презентаціями. Слухачі ставили запитання виступаючим і активно включалися в обговорення актуальних тем сьогодення. Дякуєм усім учасникам за хорошу підготовку і цікаві доповіді!


Відбулось нагородження переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч», який вже кілька років поспіль  проводиться відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 105 від 07.02.2013 р.

Учасниками конкурсу були усі бажаючі учні без будь-якого попереднього відбору, які змагалися в десяти вікових категоріях: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класи. Переможці отримали золоті, срібні та бронзові сертифікати, а також цікаві подарунки - еко-сумки, футлярчики для мобільних телефонів, наліпки. Усі учасники були відзначені дипломами. Щиро вдячні усім учням, які взяли участь у конкурсі, та вчителям, які його підготували та провели.


22 травня 2019 року в читальному залі наукової бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Тернопільське обласне відділення Малої академії наук України підвело підсумки роботи усіх учасників навчально-виховного процесу за 2018-2019 навчальний рік.

В урочистому заході взяли участь майже 200 переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, наукові керівники учнів-членів МАН, викладачі секцій, вчителі навчальних закладів, батьки учнів.

10  учнів-членів МАН  Теребовлянського НВК отримали дипломи І-ІІІ ступенів та грошові винагороди. Адміністрацією обласного відділення відзначені подяками і сувенірами 22 наукові керівники та викладачі секцій.


27 березня на кафедрі англійської філології та методики навчання англійської мови професором Задорожною Іриною Павлівною було проведено навчально-методичний семінар з метою підвищення кваліфікації вчителів загальноосвітніх шкіл Теребовлянського району і викладачів ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

Присутніми були вчителі Теребовлянського НВК Стецько Наталя Богданівна, Шміло Оксана Анатоліївна, Бурда Ольга Василівна, а також інші вчителі загальноосвітніх шкіл Теребовлянського району на чолі із методистом Теребовлянського районного методичного кабінету Савончак Русланою Григорівною.

Метою проведення семінару було набуття практичних навичок за умови наявності системних знань і навичок у галузі методики викладання англійської мови. Практичним завданням семінару було формування необхідних методичних навичок у вчителів, підвищення їх професійної майстерності.

Під час проведення семінару були представлені презентації доктора педагогічних наук, професора кафедри Задорожної І.П. на тему «Teaching Listening», кандидата педагогічних наук, доцента кафед ... Читати далі »


Вчитель англійської мови Теребовлянського НВК Стецько Н.Б. взяла участь у третьому реколекційно-методичному семінарі для вчителів англійської мови, який відбувся 15-17 березня на базі Музейно-меморіального комплексу імені патріарха Йосифа Сліпого, що в Заздрості на Тернопільщині, під гаслом “Do you speak American?”

Захід організовано за ініціативи Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» (США). Проект підтримали Тернопільська обласна державна адміністрація і Теребовлянська районна державна адміністрація.

17 учителів з Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей мали нагоду детальніше ознайомитися із особливостями англійської мови у США; простежити історію розвитку американського варіанту англійської мови; перевірити свої знання американської лексики; отримати методичні посібники з порівняльного аналізу британського та американського різновиду англійської мови; пізнати регіональні особливості мови у США.

Окрему увагу було присвячено мові на сторінках Біблії. Педагоги молилися англійською мовою, в ... Читати далі »


26 січня 2019 року відбувся І тур ІІ-го етапу (виконання контрольних завдань з базових дисциплін) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в приміщенні Тернопільської спеціалізованої школи № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов.  Після кількох місяців наполегливої підготовки команда юних науковців на чолі з керівниками групи, вчителем англійської мови Стецько Н.Б. та вчителем біології Лось Л.О., та з найкращими побажаннями від своїх наставників та дирекції школи відбула до Тернополя для участі у конкурсі. Протягом трьох годин слухачі МАН наполегливо працювали, перевіряючи свої знання на контрольній роботі з базових дисциплін.  Дуже важливо конкурсантам написати контрольну роботу добре, адже це ще одна сходинка до перемоги. З хвилюванням очiкуємо результатів і сподіваємось на високий рівень.


Використання інноваційних технологій на сучасних уроках - значний крок у вдосконаленні  навчального процесу. Саме такий крок зробили вчитель англійської мови Стецько Н.Б. та учні 10-го класу Теребовлянського НВК , а саме Чайковська Анастасія, Рогожинська Роксолана, Панила Аліна, Галюлько Соломія,  Шкаферак Михайло, Мокрицький Максим, Заверуха Антон, Товтин Ярослав та Івановський Павло, провівши відкрите заняття секції «Англійська мова» Малої академії наук у рамках районного семінару заступників директорів шкіл з НВР «Розвиток творчих здібностей школярів шляхом залучення їх до позакласної  і позашкільної роботи», який було організовано та проведено на базі Теребовлянського НВК.

Вчитель продемонструвала техніку створення ментальних карт як спосіб організації творчого мислення школярів. Вміло зорганізувавши групову роботу навколо проблемного питання, а саме запозичення в англійській мові, вчителеві вдалося реалізувати задумане та представити свої висновки у вигляді діаграми, тобто ментальної карти чи карти-розуму.

Унікальна та ефективна технологія роботи з інформацією на основі візуального та асоціативного мислення дає можливість вдосконалити навчальний процес і є чудовим підґрунтям для формування в учнів навиків проведення науково-пошукових дослідж ... Читати далі »


Завершилась IІ Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На Урок» з англійської мови. Вихованці НВК отримали дипломи I-го, II-го та III-го ступенів, а також сертифікати учасників.

Дипломи I- го ступеня отримали учні 10-го класу.

Чайковська Анастасія

Рогожинська Роксолана

Шкаферак Михайло

Галюлько Соломія

Панила Аліна

Заверуха Антон ... Читати далі »


Мала Академія Наук

«Шлях досконалої науково-дослідницької роботи через співпрацю творчого учня, викладача і науковця»

 

28 листопада 2018 року викладачі Теребовлянського НВК Миколаїв Л.В. та Стецько Н.Б. взяли участь у обласному семінарі-практикумі для викладачів секцій української мови та літератури, іноземних мов, мистецтвознавства та зарубіжної літератури з питань удосконалення роботи і підготовки учнів-членів обласного відділення МАН України до участі у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

Семінар-практикум було організовано і проведено відділенням філології та мистецтвознавства на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

Мета і завдання семінару полягали у розширенні знань з теоретичних мовознавчих питань, наданні наукових консультацій, рекомендацій щодо організації науково-дослідницької діяльності; огляді основних аспектів щодо написання науково-дослідницьких робі ... Читати далі »


Нещодавно відбулися перший та другий тури конкурсної програми FLEX -"Програма обміну майбутніх лідерів", яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти. Учні 9-го та 10-го класів взяли участь у конкурсі та мали чудову нагоду перевірити рівень знань англійської мови виконавши ряд завдань.

Приємно зазаначити, що учениця 9-го класу Анастасія Мозиль та учениця 10-го класу Чайковська Анастасія пройшли до другого туру, завдання якого - написати три невеликих твори (есе) на задані теми. Очікуємо на позитивний результат і бажаємо дівчаткам подальших перемог!


Відбувся черговий щорічний шкільний захист конспектів, рефератів та наукових робіт англійською мовою. Вихованці 3-го гімназійного класу- Лащенко Софія, Майор Юлія, Малкович Божена, Фарботняк Олександр, 4А та 4Б класів - Шміло Лілія та Мозиль Анастасія, 6-го класу- Кучма Іринка та Орловська Оксана виступили із власними доповідями та презентаціями, які вони підготували на захист. Тематика робіт була різноманітною, зокрема, учні обговорювали такі важливі питання як освітні реформи в Україні, біопаливо як альтернативне джерело палива, проводили дискусію на тему «Чи має сленг право на існування у сучасному мовленні».

Також цікаво було послухати про традиції нашої школи, історичні місця Теребовлі, екстремальні види спорту, та найбільше захоплення сучасних підлітків- відеоігри. Слухачі ставили запитання виступаючим і активно включалися в обговорення. Дякуємо усім учасникам та їх наставникам Стецько Н.Б., Погорілій О.С., Шміло О.А., Кокайло Н.М. за хорошу підготовку і цікаві доповіді!


Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net