Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  April 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 25.04.2024, 06:33

Головна » 2015 » April » 30 » День цивільного захисту
08:02
День цивільного захисту

День цивільного захисту

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації від 05.02.2015р. № 39 «Про стан цивільного захисту освітньої галузі області в 2014 році та основні завдання на 2015рік» 28 квітня 2015р. у Теребовлянському НВК відбувся День цивільного захисту, на якому були присутні представники управління ДСНС м. Теребовлі. В рамках Дня ЦЗ було проведено лінійку, приурочену 29 річниці з дня Чорнобильської катастрофи. Учні та педагоги вшанували пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС. Заступник директора Бодак С. В., начальник штабу ЦЗ школи, звернула увагу присутніх на те, що основними завданнями Дня цивільного захисту є вироблення в учасників навчально-виховного процесу умінь та навичок грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров'я та життя в умовах надзвичайних ситуацій: пожежі, вибуху, замінування, терористичного акту; практичне відпрацювання учасниками навчально-виховного процесу дій за сигналами оповіщення ЦЗ «Увага всім!», формування вміння користуватися засобами колективного та індивідуального захисту, надавати першу медичну допомогу при опіках, пораненнях, травмах.

Під час Дня ЦЗ було здійснено екстрену евакуацію учасників НВП та комплексне об’єктове тренування. Невоєнізованими формуваннями було продемонстровано гасіння пожежі за допомогою вогнегасника, піску та одягу, показано, як правильно одягати протигаз та ЗЗК. Санпост продемонстрував надання першої медичної допомоги потерпілим внаслідок НС, зокрема, накладання кровоспинного джгута, шини, пов’язки на голову «шапочка», проведення серцево-легеневої реанімації.

Під час проведення КОТ представники ДСНС розповіли про спорядження пожежної машини та продемонстрували, як можна пожежним рукавом гасити пожежу.

У рамках Дня ЦЗ було проведено уроки цивільного захисту на тему надзвичайних ситуацій. Вчитель основ здоров’я Гуцкалюк Л. І. провела позакласний захід «Школярам про надзвичайні ситуації», на якому учні засвоїли алгоритм поведінки під час НС природного походження, а саме землетрусу, повені, урагану. Працюючи в групах діти ознайомилися із правилами поведінки під час аварійних ситуацій на підприємствах. Краще засвоїти даний матеріал допоміг перегляд відеофільму «Правила поведінки під час НС».

Завершився День ЦЗ оглядом стіннівок, буклетів на тему НС та малюнків «Безпека життя очима дітей».

Переглядів: 513 | Додав: Семків_Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net