Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  December 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 20.04.2024, 15:41

Головна » 2018 » December » 13 » "Новорічна хімічна феєрія"
19:59
"Новорічна хімічна феєрія"

11 грудня 2018 р. на базі кафедри хімії та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбувся практичний workshop з екологічної хімії. «Новорічна хімічна феєрія» зібрала слухачів філій Тернопільського обласного відділення МАН України. Учасниками цього заходу були і учні нашої школи: Налисник Н.(VI кл.), Архитко І. (IV кл.) та Фарботняк  О. (IV кл.) з вчителем хімії Табас Л.С.

Щиро вітали учнів та їх педагогів в. о. завідувача кафедри хімії та методики її навчання, кандидат хімічних наук, доцент Барановський Віталій Сергійович, доктор біологічних наук, професор Столяр Оксана Борисівна та методист обласного відділення МАН Дідушицька Богдана Станіславівна.

Співробітниками кафедри було продемонстровано багато цікавих і ефектних хімічних дослідів: хімічні квіти, стрибаючий натрій, хімічний вулкан, єгипетська ніч, штучний шовк, хімічний фонтан. Особливий інтерес викликали досліди: сублімація бензойної кислоти («Зима в стакані»), «Золотий дощ», «Фараонові змії».

Після дослідів, проведених педагогами учні мали змогу самостійно здійснити ряд якісних хімічних реакцій на окремі катіони і аніони, в результаті чого отримували різнобарвні розчини та осади.  Також були продемонстровані мікрокристалоскопічні реакції з утворенням кристалів різної форми, які можна було побачити під мікроскопом. Виконуючи досліди та спостерігаючи за кристалами наші учні змогли продемонструвати практичні навички роботи з хімічними реактивами та хімічним посудом та вміння користуватися мікроскопом.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам даного заходу, який був надзвичайно цікавим та пізнавальним для усіх присутніх та, сподіваємося, додасть наснаги учням у вивченні захоплюючої та нелегкої науки - хімії.

Переглядів: 321 | Додав: Роман_Миколайович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net