Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  September 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 20.04.2024, 17:07

Головна » 2016 » September » 29 » Пожежна частина Теребовлі: цікава та корисна екскурсія для школярів
11:34
Пожежна частина Теребовлі: цікава та корисна екскурсія для школярів

     Мабуть, однією з найбільш цікавих та корисних екскурсій для школярів у м. Теребовлі є екскурсія до пожежної частини. 28 вересня учні 8 класу спільно з вихователем Безверхньою О. Г. мали змогу оглянути пожежну частину нашого міста.

     Під час екскурсії учні ознайомилися з правилами пожежної безпеки, розширили уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Працівники  пожежної частини розповіли, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались та мали змогу роздивитись та приміряти костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює їхня техніка та відповідали на запитання, які ставили діти.  Під час зустрічі звернули увагу учнів на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповіли, як правильно діяти у разі пожежі.

     Черговий караул продемонстрував дітям розгортання пожежного автомобіля для гасіння пожежі. У своїх дитячих руках екскурсанти змогли потримати пожежний рукав, по якому під час локалізації вогню подається вода, пожежні ножиці для розрізання заліза та приміряти протигаз. Рятівники продемонстрували спецодяг, розповіли про ті надзвичайні події, з якими їм довелося зустрітись в реальному житті.

     По завершенні екскурсії дехто їз школярів уже подумки уявив себе майбутнім рятувальником. Також в учнів було багато запитань, що стосувалися переліку навчальних закладів для майбутніх пожежників та навчальних предметів, які потрібно знати добре при вступі. Найбільше здивування у дітей викликала інформація про те, що пожежнику потрібно не лише швидко одягатися і бігати, а й добре знати хімію та фізику. Найбільше дітям сподобалося знайомство і апробування робочого обладнання.

     Школярі залишилися задоволеними та щиро подякували рятувальникам за змістовну та цікаву екскурсію.

Переглядів: 453 | Додав: bezverhnya_o | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net