Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  September 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 19.04.2024, 01:49

Головна » 2017 » September » 24 » Реколекційно-методичний семінар для вчителів англійської мови
19:16
Реколекційно-методичний семінар для вчителів англійської мови

 

“God Вless America” – під таким заголовком в днях 15-17 вересня на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріярха Йосифа Сліпого, що у Заздрості на Тернопільщині, відбувся реколекційно-методичний семінар для вчителів англійської мови. Захід зорганізовано за ініціaтиви Релігійного Товариства українців католиків «Свята Софія» (США) у співпраці з Менор-коледжем (Філадельфія, США). Захід підтримали Тернопільсько-Зборівська Митрополія УГКЦ, Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернoпільська обласна рада та Теребовлянська районна адміністрація.

Вчитель Теребовлянського НВК Стецько Наталя Богданівна разом з 18 учителями з Київської, Тернопільської, Львівської та Одеської областей мала нагоду детальніше ознайомитися із системою освіти в США; проаналізувати виклики та труднощі, з якими доводиться зіштовхуватися їхнім колегам-педагогам у загальнооствітніх школах Америки; пізнати специфіку начального процесу у приватних, а головно католицьких школах та університетах цієї держави; прослідкувати історію українських католицьких шкіл та вишів у Філадельфійській архиєпархії УГКЦ; перевірити свої знання американської історії та культури; отримати методичні посібники з планування активного відпочинку з англійською мовою; переглянути історичний фільм про становлення християнського суспільства в США.

Окрему увагу було присвячено покликанню вчителя у світлі Євангелія. Педагоги мали нагоду молитися англійською мовою, заслухати семінар «Ісус-Досконалий Вчитель», відбути прощу до Марійського духовного центру у Зарваниці, взяти участь у реколекційній науці «Ідіть і навчайте всі народи», а також розглянути особу Патріярха Йосифа Сліпого як вчителя та поліглота. Майстер-класи вели о. д-р Мартин Хомів із Катедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя, та д-р Ірина Іванкович, викладач англійської мови Менор-коледжу (США).

У своєму слові до учасників заходу Блаженніший Святослав (Шевчук) зокрема зазначив: «Учитель – це не просто професія; це покликання. Учитель іноземної мови – це також посол іншої культури, який відкриває своїм учням знання про інший світ. Тому радію, що сьогодні Ви матимете нагоду глибше пізнати і згодом донести у своїх класах знання про американську систему освіти та особливо її християнський вимір. Місце, у якому відбувається цей семінар - місце народження Слуги Божого Йосифа Сліпого, який, до слова, був надзвичайно вимогливим професором і сам вільно володів кількома іноземними мовами, - спонукатиме Вас до молитви. Присутність і наука священика – Духовного Вчителя – дасть Вам можливість поглянути на своє покликання педагога через Слово Боже та через призму Євангелія».
На завершення програми, учасники семінара отримали сертифікати та пакет інформаційних матеріалів.

Категорія: Англійська мова-Per Aspera Ad Astra | Переглядів: 537 | Додав: Роман_Миколайович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net