Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  November 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 19.04.2024, 22:51

Головна » 2014 » November » 24 » Україна - це Я
11:48
Україна - це Я

Урок мужності « Україна – це я»

Розпочався урок мужності  молитвою за Україну. Дівчинка-ангел звернулася до Всевишнього: «Отче всемогутній! Захисти наш рідний край!», а жінка-українка закликала всіх будувати реальну країну: єдину, соборну, живу Україну, що гордо крокує в своє майбуття.

А далі всі проринули у важкі сторінки нашої  сучасної історії: Революцію гідності, Євромайдан, події на південному Сході країни. Усі разом пережили заново події на Майдані: ніч з 29 на 30 листопада, де влада застосовувала силу для витіснення людей з Майдану; «Марш мільйонів» - Народне Віче, у якому брали участь понад мільйон учасників; мобілізацію на Майдані Незалежності; викрадення, катування, тортури з роздяганням та фотосесіями на морозі, вбивство активістів та загибель перших протестувальників – Сергія Нігояна та Михайла Жизевського.

Частину історії присутні прослухали із уст учасників Майдану та волонтерів із штабу супротиву О. П. Стадник та М. П. Шевчука, які із сльозами на очах ділилися пережитими, побаченими подіями. Дух патріотизму, волелюбності, чесності, милосердя зуміли передати волонтери школярам своїми спогадами про жахіття подій, які відбуваються на Сході.

Душевні переживання, тривоги, емоції задокументовані для нащадків у формі поезії, прочитали автори – вчитель історії Л. Л. Городиський, учениця Л. Соха.

Хвилиною мовчання та запаленими свічками вшановували світлу пам’ять тих, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою: шестеро героїв Небесної сотні та 18 уродженців Тернопільщини, які не повернулись додому із зони АТО. Запаленими свічками гімназисти написали слово «мир» - прагнення кожного українця.

Поетичним рядком героїв вшанували батьки школярів – Вербовецька Л. З., Хомик Н. П., Шкафаровська М. В., класний керівник Туркула Л. В., учні – Ясінська І., Поспіх В., Хомин С., Бойчук М., Мисник Д. учасниці вокального ансамблю Панила О., Вербовецька Н., Хомик Я.. Пасимок В., Кульчицька О., Приступа І. в своїх піснях закликали всіх любити свою країну, свій народ, бути готовими до захисту національних інтересів та розбудови громадянського суспільства, правової демократичної держави в Україні.

Учень 10 класу слабозорого відділення Мурдза Д. прочитав пісню-реп «Моя Україна». Гуртом заспівали гімн України. На закінчення уроку мужності  вихователь Безверхня Н.В. запропонувала висадити на шкільному подвір’ї кущі калини в пам’ять про трьох наших земляків-теребовлянців, які загинули в зоні АТО – Семчука Віктора, Руснака Миколи, Костюка Віталія.

Роки, скільки б їх не було, але не зітруться у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність, за свободу, за Україну.

Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 535 | Додав: Семків_Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net