Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  April 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 25.04.2024, 05:59

Головна » 2018 » April » 17 » Відкриття сенсорної кімнати
17:07
Відкриття сенсорної кімнати

1

    16 квітня 2018 року в Теребовлянському  навчально-виховному комплексі  урочисто відкрили сенсорну кімнату. Це стало можливим завдяки меценатам – громадській організації «ЛайонсКлабсІнтернешнл-Україна». На відкритті були присутні голова правління громадської організації «ЛайонсКлабсІнтернешнл-Україна» Кравченко Валентин Євгенович, начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Хома Ольга Зіновіївна, голова Теребовлянської райдержадміністрації Ништа Юрій Михайлович, начальник відділу освіти Теребовлянської РДА Кацан Йосип Петрович, меценат закладу Дзюбан Юрій Іванович та о. Ігор Сип’як, настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці, який освятив сенсорну кімнату і поблагословив педагогів, дітей на плідну роботу.              Педагог школи Томчишин Оксана Богданівна разом зі своїми вихованцями провела для гостей перше показове заняття.

    Занурення в атмосферу сенсорної кімнати нагадує про те, що окрім стресів існують ще й маленькі радощі життя. У цій незвичайній кімнаті ми дізнаємося, що звичайний для нас світ, звичні речі стають зовсім іншими, чарівними. Тут можна заховатися у водоспад («сухий» душ), гратися із зоряним світлом («Зоряне небо», проектор «Зірки»), спостерігати за жителями підводного царства (бульбашкова колона, «Акваріум»), плавати в сухому басейні. А ще тут є незвичайна поляна (Інтерактивна проекція на підлогу), де можна погратися з веселкою, похлюпатися у морській воді, позбирати грибочки чи відгадати сліди звірят, які сховалися в лісі.

   Завдяки добре продуманому проекту сенсорної кімнати в одному приміщенні об'єднано середовище сенсомоторного розвитку, темної та світлої кімнати.

   У темній сенсорній кімнаті створені умови, в яких дитина отримує позитивні емоції, відчуття комфорту і безпеки, що сприяє швидкому встановленню тісного контакту між педагогами і дітьми. Це казка, в якій все дзюрчить, звучить, переливається, приманює, допомагає забути страхи, заспокоює. Саме у темній сенсорній кімнаті взаємодія між людиною і інтерактивним середовищем здійснюється найгармонійніше.

    Середовище світлої сенсорної кімнати використовується, як зона для ігор і занять, включаючи різноманітні ігрові модулідля взаємодії при денному світлі або яскравому освітленні, сюди входять різні м'які модулі, «сухий» басейн, «сухий» душ, сенсорні (аудіовізуальні і тактильні) стимулятори, музичні, тактильні та розвиваючі панно, пісочниця і багато іншого.

    Відкриття сенсорної кімнати у Теребовлянському НВК дасть змогу дітям з особливими освітніми потребами відчути себе звичайними школярами, пізнати радощі життя.

 

Переглядів: 424 | Додав: Семків_Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net