Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 19.04.2024, 22:17

Головна » 2015 » November » 22 » Збаразький замок
22:50
Збаразький замок

18.11.2015 року учні І (5) та ІІІ (7) класів гімназійного відділення та учні 7 та 8 класів спеціалізованої школи-інтернату для дітей зі зниженим зором Теребовлянського НВК спільно з вихователями Безверхньою О. Г., Кравець Л. Д. та Максимовою Х. Б. відвідали Збаразький замок. Метою екскурсії було підвищення рівня патріотичного виховання учнівської молоді шляхом проведення тематичних екскурсій з відвідуванням об’єктів культурної спадщини.

Учні із задоволенням пройнялися історією замку та долями його мешканців, що й не помітили, як швидко плине час, відведений для екскурсії.

Замок будувався так, що відображав найновіші на той час досягнення фортифікаційного мистецтва. Складався з палацу, казематних валів, чотирьох бастіонів та рову, наповненого водою. На рогах оборонних валів стояли п'ятикутні вежі. По периметру замку розташовані каземати. Зв'язок замку з навколишнім світом здійснювався через браму, розміщену у двоповерховій вежі, до якої провадив звідний міст. 

Головний вхід до палацу акцентувався балконом на кам'яних колонах. На подвір'ї, у північному куті є криниця глибиною 70 м, до якої з підземелля замку вів хід. Підземний хід з'єднував замок з монастирем отців Бернардинів. Дещо пізніше було добудовано два крила над частиною казематів, що прилягали до палацу. Таким чином замок набув Т-подібної форми. 

З початком нового століття замок не втрачає свого оборонного значення. Не випадково саме тут, як свідчать історичні джерела, у 1707 році побували гетьман України Іван Мазепа та російський цар Петро І, які слідували на зустріч з польським королем Августом II в місто Жовкву. 

Учні мали змогу побачити всю красу замку на власні очі та зробити фото. Враження у дітей – незабутні.

Переглядів: 429 | Додав: Наталія_Ігорівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net