Гендиректор Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) Цюй Дун’юй закликав країни розглядати Міжнародний рік овочів та фруктів як можливість вдосконалити інфраструктуру і методи ведення сільського господарства та в такий спосіб підтримати дрібних сільгоспвиробників.
Овочі та фрукти — цінне джерело клітковини, вітамінів і мінералів, корисних фітохімічних речовин. Рекомендується кожному дорослому щодня з’їдати їх не менш як 400 грамів — це сприятиме профілактиці хронічних недуг, зокрема раку, діабету, хвороб серця, ожиріння, і дасть змогу не допустити дефіциту мікроелементів.
Учні 4 класу згадали раніше вивчений матеріал про здоров’я, його складові, та про те від чого воно залежить. Також були отримані нові знання і вони дізналися, що таке вітаміни, на які групи поділяються та в яких продуктах містяться. Діти засвоїли, що всі овочі і фрукти необхідні для організму, особливо дитячого. Найцікавішим було створення фруктових композицій «Смачні фантазії з фруктів». Закінчився захід «фруктовим столом», де діти смакували фруктами. Усі учні приймали активну участь у виховній годині. Усім велике спасибі та бажаю міцного здоров’я. |