Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  February 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 20.04.2024, 15:09

Головна » 2015 » February » 20

Хлопці старших класів школи на уроках трудового навчання виконують колективний проект «Книжки у вигнанні». Ідея проекту полягає у тому, щоб звернути увагу на негативні сторони сприйняття шкільних предметів. Таким словосполученням як «страшна хімія», «незрозуміла фізика», «неправильна математика», «викривлена історія», «ліниве трудове», «неграмотна  мова», «глуха музика», «брудний букварик» тощо не місце у стінах школи. Тому учні вирішили вигнати їх на подвір’я школи - хай блукають попід кущами. Фігурки – книжки виготовлені з фанери, розфарбовані та полаковані стійким лаком.  Виготовлені також  і інші декоративні фігурки з фанери, одноразових горшків для квітів, пластикових пляшок.

Views: 506 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

  

Усі вироби , виготовлені на уроках трудового навчання учнями мають практичне застосування. Більшість з них прикрашають приміщення  та подвір’я школи. Діти самі собі виготовляють костюми, у яких виступають на сцені  під час різних заходів. Так вони відчувають значимість своєї праці і  усю роботу виконують з особливою старанністю.

Одним з основних  складових  виховного процесу  є  виховання почуття обов’язку піклування про старших, молодших,хворих,  про усіх , хто цього потребує..

Дітям дуже сподобався проект « Іграшка для молодших школярів». В рамках цього проекту  учні виготовили розвивальну гру « Лічилочка» та рухомі іграшки  з фанери. На стадії виготовлення також іграшкова кухня. Вже виготовлені стіл та стільчики з пластикових пляшок. Діти працюють над виготовленням кухонної стінки з картонних коробок, у якій буде плита , шафки, холодильник тощо. Навички, здобуті під час виконання проекту можуть знадобитися дітям у дорослому житті; розвивають ... Читати далі »

Views: 622 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

У гуртку декоративно-ужиткового мистецтва займаються в основному діти малозабезпечених та багатодітних сімей, діти з вадами зору, із ЗПР та ДЦП.

На заняттях вони розвивають моторику рук, пізнають матеріали та різні предмети , замінюючи свої  зорові відчуття сенсорними, вчаться користуватись інструментами. Діти створюють  різні цікаві речі, виготовляють подарунки своїм рідним, отримуючи моральне задоволення та психологічне розвантаження.

Views: 443 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

Діти дуже люблять уроки кулінарії. Вони із задоволенням готують різні смаколики, вчаться сервірувати стіл, подавати страви, споживати їжу, прибирати. Учні вивчають основи ґречності та  столового етикету.
При закінченні школи випускники отримують збірку простих рецептів страв, яка може їм згодитися під час студентського життя.

 

Views: 459 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

Вчителі, учні та всі працівники школи з болем в серці слідкують за подіями в Україні та всіма силами намагаються допомогти нашій армії. Крім збирання коштів, продуктів, проведення благодійних ярмарок та різни акцій і заходів учні своєю працею роблять свій вклад у цю потрібну і благородну справу.

На уроках трудового навчання учні виготовили 60 штук нижньої білизни, яка була потрібна особливо на початку війни. Школа відправила в зону АТО дві маскувальні сітки, одну з них теж виготовлено під час уроків трудового навчання та технологій. Всі працювали в міру своїх сил, не було поділу на чоловічу і жіночу роботу.

Кожен учень школи виготовив собі патріотичний значок. Ці значки ми також даруємо гостям школи під час семінарів.

Views: 482 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

20 лютого 2015р. класні колективи Теребовлянського НВК разом зі своїм наставниками здійснили урочисту ходу до пам’ятника  Героям Небесної Сотні   у м. Теребовля, щоб разом із всією громадськістю міста згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє , щоб пам'ять всіх невинно убитих згуртувала нас, живих, дала нам силу та волю, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

У жалобі всі схилили голови, а запалені нами свічки стали даниною тим, хто навічно пішов від нас.

Views: 454 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 20.02.2015 | Comments (0)

Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net