Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 03.05.2024, 03:46

Головна » 2021 » April » 2 » Візит у Теребовлянський профільний ліцей
09:42
Візит у Теребовлянський профільний ліцей


Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель, голова Тернопільської РДА Ярослав Матвійчук, начальниця Управління освіти і науки Теронпільської ОДА Ольга Хома, керівник апарату ОДА Світлана Беспоповцева,  голова комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик, депутат обласної ради, заступник Теребовлянського міського голови Алла Стечишин та заступник Теребовлянського міського голови Ігор Смільський з робочим візитом відвідали Теребовлянський профільний ліцей.
Директор ліцею Олег Архитко розповів історію становлення закладу, провів навчальними коридорами та класами, познайомив із педагогічним колективом та учнями.
На реалізацію проекту «Медіатека – новий світ інформації» спрямовано 1,5 млн грн. З них частка співфінансування із обласного бюджету становить 453 тис. грн.
Що передбачав проект?
Бібліотеку ліцею, яка потребувала ремонту, перетворили у сучасну медіатеку, приміщення якої поділено на окремі зони:
▶️ Зона круглого столу для роботи в групах, обладнана сенсорною інтерактивною панеллю. Тут проводять уроки, конкурси-захисти наукових робіт Малої академії наук України, практичні семінари, тренінги, зустрічі, виховні та інші заходи. Окрім того, у навчальний процес впроваджують бібліотечні уроки, під час яких навчають самостійної роботи із застосуванням інформаційних носіїв.
▶️ Зона індивідуальної роботи, оснащена ноутбуками та навушниками з доступом до мережі Інтернет, де можуть навчатися, використовуючи сучасні інформаційні джерела, також діти з особливими освітніми потребами.
▶️ Зона читання-відпочинку зі зручними пуфами та кріслами-грушами.
▶️ Ігрова зона, оснащена інтелектуальними, розвиваючими іграми, шашками та синтезатором, за допомогою якого у дітей формують музичні навики.
За словами керівника медіатеки Наталії Володимирівни, вихованці ліцею із задоволенням приходять сюди. Тут вони навчаються, спілкуються один з одним, весело та пізнавально проводять час.
☝ Учні можуть отримати у медіатеці різні види інформації – вербальну, образну, текстову, слухову, графічну та зробити вибір, з яким видом інформації їм працювати – паперовим чи електронним. Кожен долучається до нової для нього діяльності. В медіатеці створено умови, які сприяють формуванню інформаційної культури вихованців, їхньої самостійної активності. Окрім того, тут, за допомогою нового освітнього простору та інформаційних технологій, мають змогу підвищити професійну компетентність педагоги.
«Школа – це особливе місце, де діти проживають найцікавіші роки свого життя, розвиваються, ростуть, змінюються самі та змінюють світ навколо себе. Створення медіатеки у Теребовлянському профільному ліцеї – це крок у майбутнє, унікальна можливість для саморозвитку учнів. Реалізувати проект вдалося завдяки злагодженій роботі людей, яким не байдужа доля дітей. Обласна рада й надалі підтримувати облаштування сучасних інформаційних просторів у навчальних закладах краю», – наголосив Ігор Мисик.
У свою чергу, Олег Архитко висловив слова вдячності владі області за допомогу у розвитку ліцею. До слова, також у закладі проведено капітальний ремонт частини першого поверху спального корпусу (пансіону) та облаштовано новий харчоблок. 30% коштів на його встановлення виділили із бюджету області.
За словами Володимира Мисика, школярі та молодь – рушій змін й нових ідей, тому, чим більше подібних ініціатив впроваджуватимуть у життя, тим активніше молоді люди будуть долучатися до формування громадської думки та впливати на суспільно-політичну ситуацію в країні загалом.
«Мені, як освітянину, приємно бачити, як розвиваються навчальні заклади нашого краю. Наш обов‘язок сьогодні – робити все, аби діти навчалися у комфортних умовах. Нехай нова медіатека буде втіхою для дітей і педагогів!» – сказав Володимир Мисик.

 
Переглядів: 199 | Додав: okcanatom | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net