Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  January 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 26.04.2024, 05:26

Головна » 2016 » January » 29

         29.01.2016 року вихованці гуртка допризовної підготовки « Сокіл» під керівництвом Безверхнього Г.Й, провели лінійку присвячену героям Крут та АТО « Патріоти рідної землі».

        Україська молодь з гордістю і шанобливістю дивиться наприклад своїх попередників з 1918 року, не потребує шукати прикладів у середньовічній історії інших народів. Вона має безприкладний дороговказ з першого спротиву московсько-більшовицьким загарбникам, до сьогодні стоячи у активному спротиві й боротьбі з наижорстокішим агресором у світі: більшовицькою Москвою.

Views: 454 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

      28 січня бібліотекар Субчак Н.В. для учнів 4- 5 кл. слабозорого відділення (вихователі: Вербовецька Л.З. та  Колодійчук Л.І.) провела бібліотечний урок пам’яті «Крути – символ патріотизму і жертовності».Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна смерть молодих захисників Української Держави, яка заявила світові, що вона хоче бути господарем у своїй хаті.… Пішли і полягли… Чи ж вони не знали, що йдуть на смерть? Чи ж вони не хотіли жити й бачити, як молода держава буде рости і цвісти?.. А вони таки пішли… вони всі принесли на жертву Батьківщині свою молодість, радість, щастя, невтишиме горе рідних і молоді свої життя…Урок завершився переглядом короткометражного фільму «Ніколи не плач»,присвячений пам’яті героїв Крут.

Views: 562 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

        Героїчна оборона станції Крути далекого 1918 року стала своєрідним символом боротьби за самостійну державу на початку 90-х років минулого століття. Бій під Крутами став символом героїчного супротиву української молоді. 19 березня 1918 року тіла 27-ми розстріляних студентів були урочисто перепоховані в Києві на Аскольдовій могилі. Саме нове покоління вже у ХХІ столітті має змогу висловити своє бачення тогочасних подій.

До цієї  події у Теребовлянському НВК було проведено низку заходів для учнів, до яких і долучилось учнівське самоврядування. Так, в актовому залі були запрошені учні 6 – 8 класів, яким доповідачі повідомили про страшну трагедію того часу й продемонстрували документальний фільм               «А що для тебе Крути?».

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв , які віддали  своє життя за незалежність нашої держави.

Views: 466 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

         28 січня відбулися батьківські збори в 12 класі  спецшколи щодо ознайомлення батьків з процедурою реєстрації на ЗНО 2016 та порядком вступу у навчальні заклади.

        Вихователь Сніцаренко О.П. надала рекомендації батькам та учням щодо ознайомлення з правилами прийому у вищі навчальні заклади та визначення предметів для тестування відповідно до обраної спеціальності, ознайомила  присутніх з інформацією щодо деяких особливостей зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році.

 Заступник директора з НВР Ковалінська І.І. звернула увагу на систему підготовки до ЗНО, надала поради щодо повторення матеріалу за 5-12 класи, запропонували тренуватися розв’язувати тести, які пропонуються для абітурієнтів on-line.

 Класний керівник 12 класу Федорук О.І., обговорила з батьками та учнями питання пробного ЗНО та порядок  реєстрації для участі в ЗНО-2016, провела анкетування.

Views: 499 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

 

        28  січня 2016 року члени патріотичного клубу «Розстріляна молодість», педагоги та бібліотекар навчально-виховного комплексу  відвідали виставку світлин загиблого в АТО фотокореспондента, волонтера та добровольця батальйону «Айдар» Віктора Гурняка, яку відкрили у Тернопільській бібліотеці №4 для дорослих.

         Попередня назва виставки – «Від Майдану до війни». Однак в результаті затвердили іншу – «Війна в моїй країні». Як розповів товариш загиблого, Назар Зелінка, одна така експозиція залишилася в Північній Америці, інша побувала в багатьох країнах Європи, і от цими днями прибула в Тернопіль.

Розпочався  захід поминальною молитвою за Віктором Гурняком, а також за всіх загиблих на Майдані та у війні, помолилися  і за бійців, що нині воюють на сході України. Відкрив виставку власними віршами молодший брат Віктора 9-річний Остап. Потім слово  мали батьки, друзі, загиблого, волонтери і представники влади. Також присутнім продемонстрували фільм-спогад про Віктора Гурняка.

Views: 447 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

        З метою патріотичного виховання, шанобливого ставлення до Державної символіки, та любові до народних символів України учні 10 класу під керівництвом вчителів Тими О.О. та Федорук О. І. на уроках трудового навчання підготували творчий проект «Символіка  України». Робота була виконана в техніці «квілінг» у вигляді двох панно, на яких учні зобразили  Державні символи України, уквітчані рослинною символікою. Під час роботи  над даним проектом,  діти працювали з великим натхненням, вкладаючи  всю свою душу. Панно учні подарували школі до дня Соборності України, прикрасивши  вхід до кімнати відпочинку шкільного гуртожитку.

 

Views: 1331 | Added by: Семків_Юрій | Date: 29.01.2016 | Comments (0)

Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net