Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  November 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 19.04.2024, 13:24

Головна » 2020 » November » 13

У рамках тижня, приуроченого Дню писемності та мови,11 листопада 2020 р. у Теребовлянському НВК відбувся онлайн - конкурс читців " Рідна мово моя, що є краще за тебе?" Журі оцінювало учасників за такими критеріями: тематика, майстерність виконання, локація, зовнішній вигляд, формат відео.

За результатами конкурсу серед учнів 6-11класів І місце здобула учениця 7-А класу Боєчко Оксана, ІІ місце - Вербовецька Надія, ІІІ місце - Чміль Христина. Особливо артистично декламували поезії учні 2-4 класів: Лосінська Марія, Семків Богдан, Підвисоцька Катерина, Верхоляк Вікторія Анна.

Всі учасники конкурсу відзначені і нагороджені грамотами у різних номінаціях. Вітаємо переможців та бажаємо нових досягнень!

Процвітай, українська мово, заохочуй красою всіх нас!

Переможці конкурсу:

Боєчко Оксана, 7-А клас

Чміль Христина , 6-А



Вербовецька Надія



Верхоляк Вікторія Анна

 

Лосінська Марія

Семків Богдан

 

Підвисоцька Катерина

 

 

... Читати далі »
Views: 164 | Added by: okcanatom | Date: 13.11.2020 | Comments (0)

Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості».

Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.

Саме тому в рамках Тижня української писемності та мови 10 листопада вчителем початкових класів Яворською Г.С. у 4 класі було проведено інтелектуальну гру-конкурс знавців української мови «Барви і краса української мови». Учні переглянули відео про День української писемності та мови. Команди «Мовознавці» та «Словограй» виконували різні завдання: відгадати загадку і замалювати відгадку, продовжити прислів’я за допомогою QR коду, відгадати фразеологізм, показаний жестами та мімікою, ... Читати далі »

Views: 148 | Added by: okcanatom | Date: 13.11.2020 | Comments (0)

10 листопада у 10 класі було проведено мовознавчий конкурс, приурочений Дню української писемності та мови. Діти разом з класним керівником Погорілою О.С.активно виконували різні завдання, а саме ставили правильні наголоси у словах, редагували словосполучення, підбирали відповідні значення фразеологізмів, відгадували загадки. Вдосконалюватися ніколи не пізно!

Views: 149 | Added by: okcanatom | Date: 13.11.2020

"Мова кожного народу
Неповторна і своя...", - слова, які є актуальними завжди.

До Дня української писемності та мови у 6-Б класі була проведена поетична година "Дзвенить струмочком рідна мова". Учні декламували вірші про мову, розгадували загадки, читали прислів'я та приказки, захоплено переглядали презентації та ролики. Особливо сподобалися учням серії мультфільмів "Лепетуни" та "Говоримо українською". Діти ознайомилися з різними формами вітань, доречним використанням тих чи інших слів у різних сферах вживання.

Нехай у наших серцях залишиться живий вогник української мови. Нашої рідної мови!

Views: 154 | Added by: okcanatom | Date: 13.11.2020 | Comments (0)

У рамках тижня, присвяченого Дню української мови та писемності, учнями 8а класу та їхнім класним керівником Туркулою Л. В. було проведено квест ''Мандрівка володіннями Синтаксису'', під час якого учні продемонстрували високі знання та вміння з мови, проявили кмітливість під час конкурсів та неабияку ерудованість.

Views: 143 | Added by: okcanatom | Date: 13.11.2020 | Comments (0)

Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net