Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  May 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 25.04.2024, 11:48

Головна » 2015 » May » 12 » Коли ми пам'ятаємо - ми непереможні
08:48
Коли ми пам'ятаємо - ми непереможні


 



                    * * *

             08 травня 2015 року в НВК проведено загальношкільну лінійку пам’яті «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо. » , приурочену Дню пам’яті та примирення та 70-річчю Перемоги над нацизмом у Європі.

              На лінійці були присутні :  начальник відділення районного військкомату, підполковник Глухов О.Д. та начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей  Сеньків І.М.

              Хвилиною мовчання гімназисти вшанували пам'ять всіх , хто загинув під час Другої світової війни, героїв  Революції Гідності та героїв, які віддали життя за державний суверенітет та державну цілісність на Сході України.

              Лінійка завершилась  флеш- мобом  «Діти та квіти єднають Україну».

    

        Напередодні   Дня перемоги над нацизмом у Європі до навчально-виховного комплексу завітали працівники сектору  кримінальної міліції у справах дітей Сеньків І.М. та Палюх П.М.  Спочатку вони були присутніми на лінійці пам’яті «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.»,а потім  вихованці  дошкільної групи «Рукавичка» та учні 4-б класу спецшколи-інтернату разом з гостями виготовляли червоні маки - символи пам’яті.  Педагоги Верхоляк Н.С. та Тихоліз Ю.П. провели своєрідний майстер-клас для дітей та для дорослих.

Міліціонери є частими гостями нашої школи, при потребі проведуть профілактичну бесіду, а коли і самі виступають в ролі учнів. Дітям дуже подобається таке спілкування. 

                       * * *

70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Учні VI класу Теребовлянського НВК разом із вихователем та класним керівником беруть активну участь у заходах приурочених 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Учні прибрали шкільну територію, обсадили клумбу квітами, підсипали доріжку

5 травня брали участь в акції «Маки пам’яті», де навчились виготовляти своїми руками маки, а тепер носимо їх коло серця.

7 травня відвідали ветерана Другої світової війни Смалигу М. П., колишнього директора Теребовлянського інтернату для слабозорих дітей. Привітали його з 70 річницею Перемоги над нацизмом, побажали щастя, здоров’я, наснаги і мирного неба. Адже він 18-річним юнаком брав участь у боях і дійшов аж до Берліна.

Вчителі провели паралель між  війною 1939-1945 рр. та сьогоденням. Війна – горе, смерть, голод, сльози, крик жалю… І хоча ми усе це страхіття бачимо по телебаченню або чуємо з учт учасників АТО, зате усім бажаємо світлого, мирного неба над головою і своєї рідної землі під ногами.
                                                                
* * *

  Одноденний похід членів патріотичного клубу   « Розстріляна молодість» ім. 15 – ти гімназистів до могили               Володимира Питака  ( с. Дарахів)

06.05.2015р. – члени патріотичного клубу « Розстріляна молодість»             ім.  15 – ти гімназистів  разом із керівником,  Івашко М.М., відвідали могилу загиблого в АТО мешканця села  Дарахів Теребовлянського району,   Володимира  Питака, який загинув у бою біля Дебальцево та похований  у рідному селі.  Гімназисти хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героя та   поклали квіти  на  його могилу.

Також  учні побувати біля пам’ятника воїнів радянської армії ,які загинули під час Великої Вітчизняної війни на Теребовлянщині  та похоронені на території Дарахівської сільської ради.

         Після цього маршрут проліг до     музею історії села Дарахів, який створено на базі  Дарахівської ЗОШ I – III ступенів.

Цікаві факти про історію села, його мешканців розповів    Палубяк  Андрій Орестович, вчитель історії, та  учні Дарахівської школи .

         Дізнавшись багато нового, про Дарахів гімназисти  зрозуміли, що події на Майдані змінили український народ, згуртували його.

Українці  вже ніколи не будуть такими як раніше. І ми віримо, що меморіальна дошка пам’яті Володимира Питака , яка буде відкрита у Дарахівській ЗОШ,  не стане просто табличкою на стіні будівлі , що згадка про одного із сотень полеглих у боях за незалежність та цілісність України передаватиметься із покоління у покоління, що на  подвигах  сьогоднішніх героїв виростатимутьь діти, котрі й розбудують уже нову, сильну, єдину не на папері, а по духу, Україну.

Висловлюємо щиру подяку, директору Дарахівської школи Сові Ю.Ф. за розуміння та співпрацю.



                                                                                                 * * *

        Вдало підібраний матеріал, зворушливі вірші, музичні твори формували патріотичний дух, почуття  поваги до учасників Другої світової війни , до Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО, сприяли мотивації на вивчення правдивої  історії своєї держави, збереженню її традицій, вболіванню за майбутнє України.

        Урок пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління» проведений  06 травня 2015 року в ІІ класі гімназії класним керівником Трач Н.І.Захід пройшов в рамках заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

                                                                                                     * * *

     05.05.2015р. –  у Теребовлянському НВК відбувся загальношкільний майстер-клас з виготовлення «маків пам’яті».

Споконвіків червоний мак для українців - символ козацької крові, пролитої за батьківщину. Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. В цьому році ця квітка стала і символом Дня пам’яті та примирення і 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Провела майстер – клас керівник гуртка ДУМ Тима О.О. 

                                                                                                     
* * *

 Дошкільна група "Рукавичка" долучилась до акції "Маки пам'яті". Своїми ручками ми виготовили символи маку, як знак пам'яті тих, хто боронив та боронить нашу землю, хто віддав життя за наше майбутнє

Переглядів: 1003 | Додав: Семків_Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net