Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 19.04.2024, 13:46

Головна » Англійська мова-Per Aspera Ad Astra
« 1 2 3 4 »

Відбулось нагородження переможців та учасників найпопулярнішого в Україні серед учнів загальноосвітніх шкіл Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч». Цьогоріч 78 учасників без будь-якого попереднього відбору змагалися в десяти вікових категоріях: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класи. Переможці отримали золоті, срібні та бронзові сертифікати, а також цікаві подарунки. Усі учасники були відзначені дипломами. Щиро вдячні усім учням, які взяли участь у конкурсі, та подяка  вчителям за підготовку і проведення.   

Category: Англійська мова-Per Aspera Ad Astra | Views: 489 | Added by: Роман_Миколайович | Date: 08.05.2017 | Comments (0)

Для тих, хто прагне досконало володіти іноземною мовою, будь-яка нагода поспілкуватися з носієм мови-наче маленьке свято. Саме таке свято влаштували вчителі англійської мови Теребовлянського НВК для вчителів шкіл району, запросивши до себе у гості містера Роджера Брінда, волонтера, вихідця з Уельсу, викладача історії, колишнього директора школи у валлійському містечку Кадіф. Містер Брінд захопливо розповідав про звичаї і традиції свого народу, про життя та побут жителів Великої Британії, наводив цікаві факти з життя королівської родини. Розповідь супроводжувалась світлинами, що давало можливість подумки помандрувати вуличками, стежками, узбережжями Англії та Уельсу, захоплюватися величчю древніх споруд та побувати у музеях, зазирнути у дім пересічного британця та відвідати палати королеви Англії. Спілкуючись з учнями, містер Роджер відповідав на запитання про школу, улюблені заняття британських підлітків, їх стиль життя.

Директор НВК Архитко О.В., заступник директора з іноземних мов Бодак С.В. та методист районного відділу освіти Савончак Р.Г. від імені усіх вчителів висловили щиру подяку містеру Роджеру Брінду за неймовірно захоплюючу розповідь і вручили символічні подарунки.

Вже стало хорошою традицією знайомити гостей з історією нашого закладу і цю мандрівку гідно провів наш незмінний гід, Віталій Білінський. А Марічка Яворська сердечно подякувала від імені ус ... Читати далі »


30 березня вчителі іноземних мов провели чергове засідання методичного об’єднання. Роботу розпочала заступник директора з іноземних мов Бодак С.В. На порядок денний для обговорення були винесені наступні питання: про підготовку учнів до державної підсумкової атестації у 9 класі, пошук ефективних шляхів забезпечення максимально високих результатів; про вимоги МОН України до проведення ДПА у 9 класі. Вчителі іноземних мов активно розглянули дані питання, висловили свої думки та пропозиції. Також вчителі ознайомилися з правилами проведення в Україні міжнародної дистанційної олімпіади «Наланда-2017» і постановили взяти участь та залучити до даного конкурсу якомога більше учнів.


15 березня 2017 року в залі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся щорічний навчально-методичний захід для вчителів англійської мови - Дні Оксфорду на Тернопільщині, в якому взяла участь вчитель англійської мови Теребовлянського НВК - Стецько Наталя Богданівна.  На семінар було запрошено директора представництва видавництва Оксфордського університету в Україні Анну Моріс; проведено майстер клас тренером та автором навчальних матеріалів з Великої Британії Едмундом Дадлі. 
На семінарі висвітлювалися наступні питання: 1) як досягнути максимального розкриття учнівського потенціалу на уроці; 2) особливості підготовки учнів до екзаменів, розробка ефективних стратегій для досягнення відмінних результатів.  Участь у заході брали фахівці з англійської мови, голови районних методичних об’єднань вчителів англійської мови та вчителі-практики.


Вже вкотре Теребовлянський НВК гостинно відчиняє двері для вчителів англійської мови загальноосвітніх шкіл району запрошуючи до участі у різноманітних заходах. Прихід весни відзначився черговим семінаром. До учасників заходу з вітальним словом звернулися заступник директора Бодак Світлана Вячеславівна та методист районного відділу освіти Савончак Руслана Григорівна. Учасники семінару здійснили віртуальну подорож сторінками історії гімназії, яку провів для них учень 10 класу Білінський Віталій. З теплими словами подяки до колишніх вчителів звернувся випускник гімназії Демчук Володимир, який уже теж вчителює.

Прихід весни дуже тепло і вражаюче зустріли учні ІІ класу гімназії разом із своїм наставником Погорілою Ольгою Степанівною - адже на інтерактивному уроці англійської мови вони подорожували по світу- відправилися у віртуальну подорож по визначних місцях Лондона, побували у світовому турі дев’яти американських штатів і, звичайно, не забули про своє рідне Тернопілля, відвідавши замки в Теребовлі, Кременці та Збаражі. Під час дискусії учні активно обговорювали переваги і недоліки різних видів транспорту, обмінювались думками щодо найулюбленішого виду подорожі. Гості активно ділились своїми ідеями та враженнями, а також давали схвальні відгуки.

А учні III класу гімназії разом із вчителем Шміло Оксаною Анатоліївною запросили гостей до участі у дебатах про пере ... Читати далі »


  

11 лютого 2017 року в приміщенні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов (вул. Камінна, 2, м.Тернопіль) відбувся ІІ тур ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, а саме захист науково-дослідницьких робіт. Вітаємо ученицю Теребовлянського НВК Анастасію Чайковську та її наукового керівника вчителя Стецько Н.Б. із I-м місцем.


За ініціативи програми Go Global у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Британською Радою в Україні всім загальноосвітнім навчальним закладам було запропоновано взяти участь у всеукраїнському проекті “Тиждень англійської мови”. Впродовж 12-го по 18-те грудня по всій країні проходили заходи із вивчення та користування англійською мовою. Проект присвячений офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та спрямований на популяризацію вивчення англійської мови в Україні.

Учні та вчителі англійської мови гімназії активно долучилися до здійснення даного проекту. На шкільній лінійці відбулося урочисте відкриття тижня англійської мови. Заступник директора Бодак С.В. розповіла про важливість вивчення іноземних мов та ознайомила присутніх з переліком запланових заходів.

Наймолодші школярі взяли участь у конкурсі на кращий малюнок на тему I Love English. Учні 1-7 класів гімназії та слабозорого відділення проявили своє знання англійської мови та св ... Читати далі »


8 клас

Чайковська Анастасія – 1 місце

Яворський Юрій – 3 місце

9 клас

Кучма Ірина-1 місце

Петрик Ольга-2 місце

10 клас

Яворська Марія -1 місце

Білінський Віталій -2 місце

11 клас

Соха Лілі ... Читати далі »


Нещодавно до нашої школи завітали Беннет Конесні та Едіт Голер – молоді американці, які присвятили себе збереженню старовинної, але живої традиції американської фольк-музики, якою вони професійно займаються майже все своє життя.

На концерті Беннетта і Едіт школярі змогли послухати пісні, які вони ніколи не чули раніше, у їхньому чудовому виконанні, а також спробувати грати на банджо, гітарі чи скрипці. У свою чергу учні заспівали для гостей українську пісню “Ти ж мене підманула, ти ж мене підвела”, а учениця 8 класу Катерина Гичко виконала музичний твір на скрипці.

Беннет та Едіт співають пісні з усіх кутків США і грають старовинні танцювальні мелодії на різних музичних інструментах, таких, як гітара, банджо, скрипка та контрабас. Але їхній особливий інтерес – це пісні, які в усьому світі співають під час роботи – так звані worksongs (робочі пісні). Після закінчення коледжу Беннетт отримав надзвичайно престижну стипендію Томаса Уотсона, яка дозволила йому цілий рік подорожувати світом, вивчаючи робочі пісні трьох континентів.

Цікавість Беннетта і Едіт до робочих пісень має і цілком практичний аспект. Вони володіють невеликою сімейною фермою «Duckback Farm&r ... Читати далі »


23-24 вересня 2016 року на теренах приватного навчального закладу «Перші Київські курси іноземних мов-2» відбулася конференція випускників «Програми педагогічної майстерності та досягнень вчителів» (TEA) регіонального підрозділу TEA West-UA за темою: «Громадянська освіта: Від самоповаги особистої до громадянської, від національної самоповаги до глобальної» (Розширення прав і можливостей молоді: Як вчителі стимулюють жагу, ідеї та запал, котрі мотивують учнів до громадської активності).

Зустріч відбулася в рамках Програми малих грантів від Посольства США (Відділ преси, освіти та культури Посольства США (PAS), Американських рад з міжнародної освіти ACTR/ACCELS) та за підтримки місцевих освітніх державних, приватних та громадських організацій.

Вчитель англійської мови Теребовлянського НВК, випускниця програми TEA 2013 року  Стецько Н.Б. взяла участь у роботі конференції.

Ключова цитата заходу для роздумів учасниками: «Наша м ... Читати далі »


 

У суботу 17 вересня 4 вихованців Теребовлянського НВК, а саме учні 9 класу Кундрат Степан, Ковальський Богдан, Шафран Нік та Бугай Тарас взяли участь у програмі FLEX -"Програма обміну майбутніх лідерів". FLEX - програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській родині.

Процес тестування розпочався із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур - це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай його результати відомі в день проведення.

Приємно зазаначити, що Ковальський Богдан пройшов до другого туру, завдання якого - написати три невеликих твори (есе) на задані теми. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією. Очікуємо на позитивний результат і бажаємо Богдану подальших перемог!


2015-2016 навчальний рік завершився для вихованців Теребовлянського НВК чудовою нагодою весело та змістовно розпочати літні канікули у мовному таборі “Merry English”, який розпочав роботу 1 червня. У перший день учасники табору розділилися на команди та отримали завдання придумати назву команди, девіз, обрати лідера, виготовити плакат та презентувати свою команду. Двотижневе перебування у таборі було сповнене найрізноманітніших ігор, руханок, віршів, презентацій та англійських пісень. Діти мали чудову  нагоду проявити свою творчість, активність, командний дух.  Найбільше учням сподобалися ігри “Treasure Hunting”, “Buy my Donkey”, “Duel”, “A Spoilt Telephone”, “People to People” “Baby Shark”, “Snowballs Fight”, “Simaon Says” та безліч інших розваг. Всі учасники мовного табору мали можливість чудово провести час на свіжому повітрі, та на завершення організувати пікнік.

Незабутньою стала подорож  до Кришталевої печери, однієї з найбільших гіпсових печер Європи розташованої в с. Кривче Борщівського району Тернопільської області. Подолавши 500 метровий Вхідний коридор, стіни якого виблискують гіпсами, що нагадують листя папороті, екскурсанти перейшли у зал Скель де, по долівці, розкидані кам'яні піраміди, а в Зоологічному залі гіпси нагадували різних тварин. У ... Читати далі »


     

Підведено підсумки Міжнародного освітнього конкурсу «Олімпіс 2016 - Весняна сесія», в якому взяли участь більше 6 тисяч учнів.  5 учнів Теребовлянського НВК спробували свої сили у 4-х предметах - англійській мові, математиці, біології та інформаційних технологіях. Приємно зазначити що усі п’ятеро отримали 1 місце з англійської мови, а також 2 та 3 місця з  математики та біології. Висловлюємо особливу вдячність вчителю Стецько Н.Б., яка організувала участь даних учнів у конкурсах і підготувала переможців з англійської мови, а також учням – учасникам конкурсів.

1. Мозиль Анастасія Вікторівна (6 клас)- дипломи (англ. мова I, бiол. II), грамоти (мат., iнф.)

2. Пелехатий Рома ... Читати далі »


У рамках Року англійської мови в Україні в ТНПУ ім. В.Гнатюка з 16 по 20 травня 2016 року проходив Тиждень кафедри практики англійської мови та методики її викладання. 19 травня, у четвер, відбувся Тренінг-семінар “Personal Development Through English” для учнів старших класів ЗОШ Тернопілля, в якому взяли участь і вихованці Теребовлянського НВК. Тренери - викладачі педуніверситету - доц. Олійник Ірина Дем’янівна, доц. Кондратьєва Тетяна Богданівна, доц. Шонь Олена Богданівна, доц. Бабій Людмила Богданівна, викл. Нацюк Мар’яна Богданівна провели їм експрес-заняття, показали, як вчать  англійську у вузі.  Було надзвичайно цікаво, захопливо та повчально.


Вивчення іноземних мов – чи не найскладніша сфера навчання, але в той самий час і одна з найцікавіших для учнів. Серед усіх мов світу англійська належить до найпоширеніших. Окрім того вона вважається мовою інтернаціонального спілкування, тому володіння нею відкриває широке коло ... Читати далі »


Троє гімназистів Теребовлянського НВК, учні 3-го гімназійного класу Чайковська Анастасія, Вальків Ірина,  Панила Аліна разом з вчителем англійської мови Стецько Н.Б. взяли участь у міжнародному конкурсі The Project Competition 2016, в якому було представлено понад 1500 робіт з усіх куточків світу. Конкурс проводився видавництвом Oxford University Press.

На конкурс потрібно було підготувати проектну роботу на тему “Heroes, Myths and Legends”.

На жаль дівчатка не отримали призового місця, але їхня робота ввійшла у 20-у кращих. Щиро дякуємо їм і бажаємо успіхів у подальших проектах.


  

Вихованці Теребовлянського НВК уже не вперше демонструють свої вміння у написанні наукових робіт, адже у навчальному закладі діє відділення МАН. Так і цьогоріч у ІІІ-му етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділеннях історії та мовознавства, що проходив на початку квітня у Києві, Теребовлянський НВК представляла учениця 11-го класу Демчук Аліна з науковою роботою “Вживання компаративних зоосемічних одиниць в сучасній англійській мові на основі твору Джорджа Орвелла “Animal Farm”” (секція Англійська мова, науковий керівник Стецько Н.Б.).

Як зазначила сама учениця, враження від участі у конкурсі лише позитивні, незважаючи на усю напругу та складність  самого захисту, адже до Києва прибули кращі з кращих.

У перший день перебування на учасників чекала насичена програма відкриття конкурсу-захисту: виступ директора Національного центру «Мал ... Читати далі »


            11 квітня 2016 року відбулася зустріч  учителів методичного об’єднання іноземних мов  Теребовлянського НВК  з викладачами кафедри  практики англійської мови та методики  її викладання  факультету іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

            Викладач  Бабій Л.Б. розпочала свій  виступ англійською мовою, ознайомивши учнів VII класів  гімназії-інтернату з корисною інформацією про факультет іноземних мов, та провела анкетування щодо  ставлення випускників  до вивчення англійської мови, а  Кондратьєва Т.Б.  запропонувала  учням цікаву рольову гру, яка продемонструвала     їх можливості у виборі професійної кар’єри при вивченні іноземних мов. На завершення зустрічі виступив кандидат  педагогічних наук, доцент кафедри Клименко А.О., який презентував  цікаві відео і смішні історії, що трапляються з тими людьми, які не хочуть вивчати іноземні мови.

            Після цього викладачі  факультету  іноземних мов Тернопільсько ... Читати далі »

Category: Англійська мова-Per Aspera Ad Astra | Views: 449 | Added by: Семків_Юрій | Date: 13.04.2016 | Comments (0)

Підведено підсумки конкурсу стіннівок англійською мовою на тему “English is a Global Language”. Щиро вдячні усім учням, які долучились до проведення даного заходу, проявили творчі здібності та вміння креативно мислити.

Особлива подяка учням II-Б класу - Чаплюк Тетяні, Мозиль Анастасії, Рептак Марії; учням III-го класу гімназії – Рогожинській Роксолані, Панилі Аліні, Галюлько Соломії, Вальків Ірині, Чайковській Анастасії, Чепіль Юлії, Налисник Наталі; учениці VI-го класу Борис Тетяні за активну участь.


Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net