Меню



Категорії
Англійська мова-Per Aspera Ad Astra [68]
Вчимо німецьку - пізнаємо світ [7]
,

Ярослава Стецько




Корисні посилання












Форма входу

Календар

Архів записів

Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Пошук

CO.KZ WebGroup

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Вітаю Вас, Guest · RSS 09.05.2024, 01:31

Головна » 2021 » November » 09



У новому форматі до Дня писемності і мови, цікаво і творчо, працювали учні 4 класу.

Views: 116 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)



Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в приміщенні медіатеки проводяться святкові заходи. Цього разу Субчак Н.В. на свято запросила учнів 8-Б класу. Юні мовознавці взяли участь у годині української мови "Пізнаймо в серці рідне слово". Переглянувши фільм "Цікавинки про українську мову", діти зрозуміли, що розвиток нашої мови – це частина історії розвитку всього суспільства.. Головна мета заходу - ознайомити учнів з історією України, виховувати почуття глибокої любові до української мови.
До Дня української писемності та мови у медіатеці з 1 до 10 листопада презентується книжкова виставка "Веселкова наша мова".
Views: 116 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)



Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово...
(Л. Забашта)
Вивчаємо рідну мову: читаємо вірші, знайомимось із цікавими фактами про неї, граємо ігри, розгадуємо вікторини... - так святкуємо День української писемності і мови!
3 клас
Views: 111 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)



Цікавою та пізнавальною була екскурсія учнів 8-Б класу Теребовлянського профільного ліцею у дитячу бібліотеку. Діти мали нагоду бути учасниками всеукраїнського конкурсу "Дивомандри. Україна - легенд та міфів країна". Учнівська робота (художній переказ "Легенди про бджілку Тею" та ілюстрації до неї) ввійшла в десятку найкращих. За вагомий внесок у збереження та поширення культурного спадку нації серед школярів та народу України учні були нагороджені призами. Але найголовніше: за переказом на телеканалі ПЛЮС ПЛЮС буде створено мультфільм!!!
Від імені учнівського колективу дякуємо за допомогу в оформленні роботи та технічну підтримку класному керівнику Кравчук Г.В., вчителю малювання Заваринському В.І., а також Тихоліз М.В., Яворській Г.С., Томчишин О.Б.
Окрема подяка автору легенди Наталці Галицькій, бібліофеям. З цієї нагоди учні відвідали бібліотеку, щиро поспілкувались із чудовими людьми!
Продовженням зустрічі був урок до Дня писемності "Не бійтесь заглядати у словник...", до якого долучились і працівники бібліотеки. Учні мали змогу візуально ознайомитись з різними словниками, енциклопедіями, дивувались синонімічному багатству нашої мови, зачитували тексти, всі слова яких починаються з однієї літери. Цікаво було розглянути літературу, яка в майбутньому знадобиться при підготовці до ЗНО. В дружній та невимушеній атмосфері читали поезію класиків та сучасних письменників.
З Днем писемності та мови, друзі!
Views: 116 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)



Уже стало доброю традицією у Теребовлянському ліцеї проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора літописця.
З цієї нагоди урочисто розпочали святковий тиждень учні 10-А класу з радіолінійки "Мово рідна, слово рідне", старшокласники та педагоги долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності .
Учні 5-11 класів взяли участь у конкурсі читців поезії про мову, під час якого ліцеїсти декламували вірші, демонструючи свій артистизм та ораторські здібності. Закінчилася ця імпреза презентацією збірки інтимних поезій Трач Анни, учениці 10-А класу, "Десь на дні мого серця заплела дивну казку любов".
Мовні змагання продовжили учні 9-А класу, які зі своїм наставником Туркулою Л.В. провели мовний квест "Коронація слова".
Отже, ліцеїсти довели , що вони гідні нащадки свого роду, які поважають, бережуть та плекають рідне слово.
Views: 106 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)



Радіємо, коли учні нашого ліцею проводять уроки одне для одного! Пишаємось, коли вони висловлюють бажання ділитись тим, що знають самі, і навчати інших зі свого досвіду! Завдяки нашій учениці 11 класу Анастасії Томчишин, учасниці Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін» МАНу України, учні 10-х класів змогли долучитись до ініціативи «Найбільший урок у світі: Знаю права і змінюю світ».
«Найбільший урок у світі» – це один із багатьох міжнародних проєктів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), мета якого провести заняття у 100 країнах та ознайомити дітей у всьому світі із Глобальними Цілями Сталого Розвитку. Проєкт сприяє підвищенню обізнаності про глобальні проблеми, мотивує бути активними, брати на себе відповідальність та розвивати лідерські якості.
Часто цілі сталого розвитку перегукуються з правами людини, бо там, де є проблеми, права частіше всього порушуються. Найбільше від цього страждають діти.
Під час заходу учні мали змогу детальніше дізнатися задля подолання яких глобальних проблем розроблена кожна із Цілей та як вони взаємопов'язані; обговорили Конвенцію ООН про права дитини; переглянули відеофільми, а наприкінці взяли участь у рефлексії, де змогли описати свої враження та поділилися емоціями від уроку.
Сподіваємося, що діти запам'ятали корисні поради, які допоможуть їм стати більш свідомими громадянами світу.
Views: 113 | Added by: okcanatom | Date: 09.11.2021 | Comments (0)

Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz

Теребовлянський профільний ліцей

Будемо дуже раді бачити Вас знову на нашому сайті. Зауваження та пропозиції надсилайти на адресу : terlyceum@ukr.net